Knaus VAN TI & VANSATION 2022

VAN TI & VANSATION 2021


Een grote, ruime badkamer. Eenpersoonsbedden van meer dan twee meter lang aan beide zijden. Een uitnodigende, ruime zithoek. Comfortabele details zoals een brede carrosseriedeur en een gemakkelijk toegankelijke gasflessenkast. Dit alles is mogelijk in de camperbouw en elk voertuig heeft zijn eigen sterke punten. Maar slechts één combineert al deze voordelen op een voorheen onbekende, onvoorstelbare manier. De VAN TI is volledig nieuw ontwikkelt voor modeljaar 2021 om het maximum aan leefruimte in de meest wendbare, compacte KNAUS camper naar boven te halen. De focus van de nieuwe ontwikkeling lag daarom ook duidelijk op functionaliteit, exclusief design en innovatieve technologieën. En het resultaat is iets om trots op te zijn. De KNAUS productontwikkelaars zijn erin geslaagd een half integraal camper te creëren die van binnen groter is dan van buiten. De nieuwe VAN TI biedt nagenoeg tien centimeter meer binnenruimte, zonder ook maar één millimeter toe te voegen aan de buitenlengte van het voertuig. Hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen? Met de unieke KNAUS pioniersgeest die steeds weer aanspoort om nieuwe wegen in te slaan en alle mogelijkheden te overwegen. De innovatieve FoldXpand achterwandconstructie maakt het schijnbaar onmogelijke mogelijk: de nieuwe achterbumper vormt samen met de achterwand een vlak oppervlak, waardoor in de kamperbouw een volledig nieuwe automotive achterzijde ontstaat die de leefruimte naar binnen toe maximaliseert. De VAN TI schittert ook aan de voorzijde met innovatieve elementen zoals de automotive verlichting en een nieuw designelement dat de overgang tussen de bestuurderscabine en het woongedeelte nog harmonieuzer maakt. Het interieur van de twee indelingen 550 MF en 650 MEG wordt gedomineerd door heldere, vriendelijke tinten. De meubels met kruislings gelamineerd hout en lichte zijwandversiering in combinatie met discrete gordijnen en zitgroepbekleding in een aantrekkelijke mix van

materialen (kunstleer of microvezel en stof met structuur) met contrasterende kleuren zorgen voor een modern, harmonieus totaalbeeld. De twee populaire Active Line bekledingsvarianten en de echt lederen variant CREAM NATURE zijn optioneel ook verkrijgbaar. Maar de zitgroep heeft nog veel meer te bieden, want ook hier voel je de aanzienlijke ruimtewinst dankzij de nieuwe FoldXpand achterwandconstructie. Het smalle gordelblok wordt bedekt door de bekleding en is daardoor onzichtbaar – niet alleen een groot visueel voordeel, maar ook qua design: dankzij de ontstane ruimtebesparing is de zitgroep in de nieuwe VAN TI een volle twaalf centimeter groter en daarmee de grootste in zijn klasse. Dankzij de bekleding van de rugleuning met aanzienlijk meer volume en een ergonomisch gebogen lendensteun biedt de VAN TI een maximaal zitcomfort. De praktische heftafel met één zuil realiseert een maximale bewegingsvrijheid en kan bovendien ook als vrijstaande variant in de VAN TI 650 MEG geïnstalleerd worden. In combinatie met de optioneel verkrijgbare zij zitkussens wordt het comfort hiermee op een eerder onbereikbaar niveau gebracht. De VAN TI 650 MEG is standaard voorzien van een extra zijzitje voor meer flexibele en bruikbare zitplaatsen.

De keuken is perfect uitgerust met een werkbladverlenging, royale opbergruimte en een perfect passend vak voor een koffie apparaat (alleen bij 650 MEG). De aandacht voor detail van de ontwerpers is ook terug te vinden in de badkamer. De comfort badkamer in de 650 MEG overtuigd met zijn innovatieve draaibare wand. Wanneer het douchegedeelte niet wordt gebruikt, wordt deze verborgen achter de draaibare wand. Hierdoor ontstaat een bijzonder royale ruimte voor de wastafel. De combi functie van de grote douche is dusdanig ontworpen dat deze intuïtief kan worden bediend zonder ingewikkelde vouw- en sluitmechanismen. Handdoeken en tal van gebruiksvoorwerpen kunnen worden opgeborgen in een brede wandkast. Een baldakijn zorgt voor aangenaam indirect licht en dankzij de elegante, schuifdeur met magneetsluiting van de douche komt er geen douchewater in de woonkamer. De ultracompacte indeling 550 MF, met een aparte wastafel, een Frans bed en een grote garderobe, biedt ook een groot ruimtegevoel met open zichtlijnen. Het dak van de nieuwe VAN TI met geïntegreerde isolatie is standaard gemaakt van vezelversterkt polyurethaan. Deze zogenaamde LFI-componenten (Long Fibre Injection) zijn bijzonder licht, reukloos, extreem stabiel en bestand tegen zowel extreem hoge als lage temperaturen.

Een ander uniek exterieur detail: de in de lengterichting geplaatste gasflessenkast heeft ruimte voor twee gasflessen naast elkaar en die kunnen daardoor eenvoudig en comfortabel gewisseld worden. Een groter bedieningsgemak wordt ook bereikt door de elektrische installatie van het voertuig in de garage achterin te plaatsen: alles wat belangrijk is, is goed bereikbaar en overzichtelijk, waardoor de onderhoudstijd aanzienlijk geoptimaliseerd is. Ook nieuw in modeljaar 2021 en absoluut uniek: de nieuwe VAN TI verschijnt ook direct als het rijk uitgerust actiemodel VAN TI VANSATION. De uitrusting van dit actiemodel omvat onder andere de exclusieve actiemodel bekleding WINTER WHITE met moderne zwart-wit contrasten, een 27 inch Full HD LED-TV, het innovatieve head-up display, evenals tal van andere eersteklas voorzieningen tegen een absoluut gunstige prijs. Alle informatie over de speciale modeluitrusting is te vinden in een aparte brochure.

De VAN TI PLUS heeft al aangetoond dat KNAUS en MAN een geweldig team zijn. Dynamisch,
sportief, met de nieuwste assistentiesystemen en het beste rijcomfort – de VAN TI maakt zich deze
eigenschappen nu ook eigen: vanaf het nieuwe modeljaar is hij ook verkrijgbaar als VAN TI MAN en
de omvangrijk uitgeruste VAN TI MAN VANSATION op basis van de MAN TGE, beide in de 640 MEG
indeling. Met 6,89 meter is hij tien centimeter korter dan de VAN TI PLUS 650 MEG, maar van binnen
net zo ruim.

Dat is mogelijk door de innovatieve FoldXPand-achterwandconstructie die, dankzij zijn
compacte buitenlengte, een winst aan binnenlengte oplevert. Er is aan beide zijden ruimte voor
eenpersoonsbedden van meer dan twee meter lang, die kunnen worden uitgebreid tot een
ligoppervlak en een grote zithoek. Net als de keuken en de badkamer met banktoilet, werd deze
schuin geplaatst – dit maakt een perfect gebruik van de ruimte en een groot gevoel van ruimte met
open zichtlijnen mogelijk. De chauffeurscabine van MAN is harmonieus in de woonruimte
geïntegreerd. De ruime keuken heeft een Thetford-koelkast van 142 liter en een uitklapbaar
werkblad. De tafel in de zitgroep kan ook worden vergroot met een uitdraaibaar verlengstuk. In de
kledingkasten onder de eenpersoonsbedden is er ruimte voor een uitgebreide vakantiegarderobe.
De nieuwe VAN TI MAN kan op verzoek ook met Alde-verwarming worden besteld. Voor meer
rijcomfort en veiligheid is hij standaard voorzien van luchtvering met dubbele kanalen op de
achteras, die vanuit de cockpit kan worden bediend.

Neem contact met ons op!

Terug naar boven